Dank voor jullie goede begeleiding

Agder 840

Beste Arthur en Tinca van Barnautica Yachting,

In maart/april heeft voor ons het koopproces plaatsgevonden van de bij jullie in de verkoop staande Agder 840.

De bezichtiging van het schip ging uitstekend. Er was een klik met de boot en ook met de verkoper hebben wij een plezierig gesprek gehad.

Dit was voor ons reden genoeg om voor de aankoop van de boot te kiezen. De boot kwam bij bezichtiging overeen met hetgeen werd vermeld in de advertentie van Barnautica.

Al na een paar dagen hebben wij een kopers bod uitgebracht en na een tegenbod van de verkoper is besloten dit te accepteren en de boot hiervoor te kopen.

Daarna hebben we voor het eerst direct contact gehad met Barnautica ten kantore in Alkmaar.

Het contact was plezierig en er werd duidelijkheid verschaft over de te volgen aankoopprocedure. Tevens zijn er via Barnautica afspraken gemaakt met de verkopende partij over de gang van zaken voor het antifoulen, het te water laten, een korte proefvaart en de uiteindelijke aflevering van het schip. Alles heel duidelijk voor de partijen vastgelegd.

Verder heeft Barnautica nog assistentie verleend in het reserveren van de roepnaam van de Marifoon bij het Agentschap Telecom. Dit is hierdoor eenvoudig gebleven en goed afgerond. Er hoefde hierdoor geen herprogrammering van de marifoon plaats te vinden.

De proefvaart heeft begin april plaatsgevonden. Tijdens de proefvaart bleek alleen het VDO log niet te werken. Deze is inderdaad stuk en moet worden vervangen. De koper heeft dit defect ‘as is’ geaccepteerd en zal dit zelf herstellen dan wel vervangen.

Na de proefvaart hebben wij het schip naar de nieuwe thuishaven gevaren. Hierbij bleek dat er behoorlijke lekkage was via de bevestiging van het water gesmeerde achterlager aan de schroefaskoker bij de achtervoet van de kiel. De daar aanwezige kit was waarschijnlijk verdroogd omdat het schip lang op de kant heeft gestaan en het lekte ca. 1/2 tot een hele puts per vaartocht. Ook bij stil liggen begon dit steeds meer te lekken.

Het schip is hierom op de kant gezet en de zaak is gerepareerd. Daarna was de stillig lekkage opgelost, alleen tijdens het varen was er nog enige lekkage van een paar kopjes per vaartochtje. Dit kwam ook uit de schoefaskoker, maar nu vanuit de bovenzijde bij het ‘zwevende lager’ in de rubber mof. Deze lekkage neemt nu sterk af waarschijnlijk om dat het telkens aandraaien van het vetsmeerpotje na een vaartocht de verdroogde onderdelen weer soepeler maakt.

Onze ervaring met het kopen van deze, voor ons de 9e boot, is dat ieder schip zo zijn probleempjes meeneemt en deze zijn altijd oplosbaar dus we hebben er alle vertrouwen is dat dit goed komt. Verder is het schip een goed product en is in zeer goede staat.

De Agder 840 voldoet prima aan onze verwachtingen. We hebben er al flink mee gevaren waaronder een tocht van Zwartsluis naar Alphen en kleine tochten in de omgeving en een rondje Amsterdam. Op korte termijn gaan we twee maanden lang met de boot door heel Nederland naar o.a. Zuidholland, Utrecht. Gelderland, Overijssel, Drenthe, Groningen en via de Randmeren weer terug.

Dank voor jullie goede begeleiding bij de aankoop van deze motorboot.

Met vriendelijke groet,
Fam. Larkens